Reglementen kampioenschap

Verenigingskampioenschap

Het verenigingskampioenschap (outdoor) bestaat uit het rijden van een individuele dressuurproef en/of het afleggen van een springparcours. Deelname met een team aan het verenigingskampioenschap is voor de combinaties voor winstpunten. Het verenigingskampioenschap is een onderdeel tijdens de outdoor kringwedstrijd georganiseerd door de Runderuiters op 27 juli aanstaande te Emmer-Compascuum.

De vereniging die op deze dag gezamelijk, gemiddeld de beste score behaald, wordt verenigingskampioen. We maken onderscheid in verenigingskampioen dressuur paarden en pony's,  springen paarden en pony's en bixie verenigingskampioen waarbij zowel springen als dressuur samen wordt gevoegd. Wanneer je start op deze wedstrijd deel je automatisch mee voor de telling van verenigingskampioen. De winnende vereniging(en) worden aan het eind van de dag gehuldigd met een sjerp. Zorg ervoor dat iemand van de vereniging aanwezig is, anders vervalt de prijs naar de eerst volgende vereniging. 

Algemeen:
1. Een team bestaat uit leden van dezelfde vereniging;
2. De combinaties moeten in het bezit zijn van een startpas en kringkaart.
3. Iedere deelnemende combinatie dient startgerechtigd te zijn in de klasse waarin wordt deelgenomen. De stand op de datum waarop het verenigingskampioenschap wordt verreden is bepalend. Een voorbeeld voor het springen; promoveer je van de klasse L naar M, “geldt ook voor het HC starten”, in de week voor het verenigingskampioenschap dien je tijdens het verenigingskampioenschap te starten in de klasse M. Hetzelfde geldt voor de promotie in de dressuur.
4. Een combinatie dient tijdens het verenigingskampioenschap te starten in de hoogste klasse waarin/het hoogste niveau waarop de combinatie in de periode tussen 1 april 2024 tot aan het verenigingskampioenschap uitgekomen is. Uitzondering voor een combinatie op het verplicht starten in de hoogste klasse zijn combinaties die verplicht moeten degraderen. 
5.Deelname aan het verenigingskampioenschap is voor de deelnemende combinatie voor winstpunten.
6.Voor de overige bepalingen is het KNHS kampioenschapsreglement van toepassing.

 

 

Dressuur

 

 

 

Springen