Reglementen kampioenschap

Reglementen Kringkampioenschappen indoor seizoen 2022

 

Algemene voorwaarden

- elke deelnemer moet in het bezit zijn van een geldige kringkaart voor de desbetreffende combinatie

- de combinatie moet aan minimaal 1 kringwedstrijd hebben deelgenomen in het indoorseizoen voorafgaand aan de kringkampioenschappen

- deelnemers zonder kringkaart mogen deelnemen aan de kampioenschappen maar kunnen geen kampioen worden

- de combinatie start in de klasse volgens het kampioenschappenreglement van de KNHS (de hoogste klasse waarin je als combinatie bent uitgekomen)

- over 2 dressuurproeven moet minimaal 60% behaald worden. Voorbeeld; de selectieproef is 65% en de finale is 55% dan geeft dat gemiddeld 60%, sta je daarmee bovenaan dan ben je kampioen. Haal je in de finale echter 54,5% dan heb je gemiddeld 59,5% en kan je geen kampioen worden ondanks dat dit de hoogste score kan zijn (let op dit zijn uitzonderingen).

- alle kampioenschappen vallen in Januari t/m Maart

 

Kringkampioenschappen Indoor voor Dressuur paarden en pony’s

Om kringkampioen Dressuur te worden rijdt je op het kringkampioenschap 2 proeven. Eerst wordt de selectieproef (voor de selectieproef geldt open inschrijven).

Na alle selectieproeven B t/m ZZ Licht worden de finaleproeven verreden. Dit is 25% van de gestarte deelnemers in de selectieproef met een minimum van 2. De finaleproef is de 2e proef van de maand en wordt niet voor winstpunten gereden. De punten van zowel de selectieproef en de finaleproef worden bij elkaar opgeteld en hieruit komt de kringkampioen. De beste 25% krijgt hun score van de selectieproef pas na de finale. Er kan gevoegd worden conform de reglementen KNHS. Dit wordt zeker bij de pony’s niet gestimuleerd. Maar ten goede van de competitie zou het kunnen voorkomen dat bijv. een klasse M1 en M2 cat. ABC gevoegd wordt.

Mochten er ex aequo standen komen in de punten nadat deze is opgeteld, dan is de hoogste jurywaardering in de finaleproef doorslaggevend.

Mocht er dan nog steeds een ex aequo stand ontstaan, dan zijn er 2 kampioenen.

Voor 2019 hebben wij besloten dat er voor de klasse Z1 t/m ZZL geen verplichting is voor deelname aan een kringwedstrijd voorafgaand aan de kringkampioenschappen. Hiervoor zijn te weinig mogelijkheden in 2019

 

 

Kringkampioenschappen Indoor voor Springen paarden en pony’s

Om kringkampioen Springen te worden rijdt je op het kringkampioenschap 2 manches en in de klasse L, M, Z en ZZ 2 manches en evt. een barrage. Er kan gevoegd worden conform de reglementen KNHS. Dit wordt zeker bij de pony’s niet gestimuleerd. Maar ten goede van de competitie zou het kunnen voorkomen dat bijv. een klasse M en Z cat. C gevoegd wordt.

In de Klasse B zijn dat beiden rijstijlwedstrijden. Waarbij de 2e manche wordt voorzien van commentaar achteraf. Beide manches worden qua fouten en qua stijlpunten bij elkaar opgeteld. Hieruit komt er een kringkampioen naar voren.

In de klassen L,M,Z en ZZ worden er een klassiek parcours verreden over 2 manches. Beide manches worden qua fouten bij elkaar opgeteld. Iedereen die na deze 2 parcoursen 0 fout achter zijn/haar naam heeft staan wordt verwacht in de barrage aan het einde van de rubriek. Diegene met de minste fouten en de snelste tijd in de barrage wordt kringkampioen.

 

Organisatorisch